Att jobba på Rättsmedicinalverket
merVill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor och bidrar med svar i rättskedjan?
På Rättsmedicinalverket jobbar sjuksköterskor, rättsläkare, toxikologer, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, psykologer, rättspsykiatriker och många fler, med att tillsammans ge viktiga svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol. Tillsammans är vi den medicinska länken i rättskedjan.
Vi finns på sex orter i landet och har cirka 600 kunniga och engagerade medarbetare, vars opartiska bedömningar på vetenskaplig grund hjälper rättsväsendet med undersökningar och bedömningar.
Hos oss finns så många som 65 olika yrkesroller.
Yrkesroller
Möt våra medarbetare
Medelåldern bland Rättsmedicinalverkets medarbetare är cirka 45 år. Knappt 20 procent av medarbetarna har en utländsk bakgrund och drygt 60 procent är kvinnor.
Möjlighet att utvecklas, förmåner och goda villkor
Hos oss får du möjlighet att arbeta i en professionell miljö med hög kvalitet och möjligheter att utvecklas. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.
Sök jobb på Rättsmedicinalverket
Vi annonserar alla våra lediga anställningar på vår webbplats, vi har tyvärr inte möjlighet att hantera och besvara spontanansökningar.
Se alla tjänster vi annonserar om just nu
Vi börjar gå igenom ansökningar snarast möjligt efter att ansökningstiden har gått ut. Om du tillhör dem som bäst uppfyller kraven kallas du till en personlig intervju. I en del rekryteringar använder vi urvalstester för att göra ett första urval. För slutkandidaterna kan det bli aktuellt med kompletterande djupintervjuer, urvalstester eller arbetsprover. Slutligen kontaktar vi referenspersoner.
När vi har tillsatt anställningen hör vi av oss till alla som sökt. Om du har varit på intervju kontaktar vi dig personligen, annars får du ett meddelande via e-post om att anställningen är tillsatt med en annan sökande. Det tar normalt mellan en och två månader från sista ansökningsdag tills vi har beslutat om vem som fått anställningen.
Specialistutbildning (ST-utbildning) för läkare
Rättsmedicinalverket bedriver också kvalificerad yrkesutbildning. Den svenska specialistutbildningen för läkare inom rättsmedicin, vilken tar cirka fem år, sker till största delen inom verket. Specialistutbildningen för läkare inom rättspsykiatri tar två och ett halvt år.
Specialiseringsutbildning (ST-utbildning) för läkare
Studiebesök och praktik
Vi erbjuder såväl studiebesök som praktik. Är du studerande och önskar göra studiebesök eller praktik inom några av våra verksamheter – ta gärna kontakt med vår HR-partner på respektive enhet. Du når HR-partner genom att genom att ringa växeln, mejla eller skicka ett meddelande via kontaktformuläret nedan. För övergripande frågor om praktikplats, använd kontaktformuläret nedan.
Kontakta Rättsmedicinalverket
- Telefon:
- 010-483 41 00